Erfdienstbaarheden – mede-eigendom - eigendomsvordering

Goederenrecht, ook wel zakenrecht genaamd, gaat over de wettelijke bepalingen die met roerende en onroerende goederen te maken hebben.

De meest bekende zakelijke rechten zijn het eigendomsrecht, maar ook vruchtgebruik, erfdienstbaarheden, recht van gebruik en bewoning, erfpacht en opstal, …
Ook burenrelaties worden beheerst door de regels van het goederenrecht. Bij overmatige burenhinder, afpaling, uitoefening ladderrecht kan hier worden op teruggevallen. 

Daarnaast is er ook de mede-eigendom, waarbij het appartementsrecht het meest gekend is. Er kunnen tussen mede-eigenaars conflicten ontstaan van verschillende aard, gaande van geluidsoverlast, een gebrek aan onderhoud van de gemene delen tot onenigheid over noodzakelijke herstellingswerken, alsook discussies met de vereniging van mede-eigenaars.

Wij staan u dan ook graag bij indien zich hieromtrent een geschil voordoet.

{{feedback.message}}

{{label_privacy_text}} {{label_privacy_button}}.

De 3 Advocaten is veel meer dan een gewoon advocatenkantoor. Het is een 'all-inclusief' kantoor en waar op zeer veel domeinen de nodige expertise aanwezig is.

JV

Menselijkheid en professionaliteit dragen De 3 Advocaten hoog in het vaandel en daar kan ik alleen maar dankbaar om zijn. Ook naar het financiële toe jagen ze je niet onnodig op de kosten en stond ik nooit voor verrassingen.

MS

Van in het begin tot het einde 13.5 jaar de zaak goed opgevolgd en tot een schitterend einde gebracht, service en betrouwbaarheid, zeker aan te raden voor complexe zaken.

CDP

Uitermate tevreden over de deskundigheid, professionaliteit en de service van het kantoor!

TA

Heel goede ontvangst. Er wordt naar je geluisterd. Snel geholpen. Fantastisch, heel tevreden.

DD